Consultații

Psihiatrie Timișoara

Întâlnirea dintre suflet (psyché) și medicină (iatros) te ajută să previi, diagnostichezi, tratezi și să te reabilitezi, dacă te-ai întâlnit cu o decompensare, tulburare psihică. Psihiatrul francez Henry Ey definește psihiatria ca fiind o „ramură a medicinei care are ca obiect patologia vieții de relație la nivelul asigurării autonomiei și adaptării omului în condițiile propriei existențe.” În zilele noastre, statisticile OMS arată că 10% dintre români sunt diagnosticați cu depresie, însă numărul celor care nu cer ajutor pentru astfel de probleme este, în realitate, mult mai mare.Specialiștii noștri îți vor oferi soluțiile potrivite în așa fel încât să simți din nou că poți avea o viață funcțională și înalt calitativă, cel puțin așa cum era înainte să te confrunți cu aceste probleme. Tratamentele sunt întotdeauna personalizate în funcție de nevoi, nivelul de anxietate și depresie, istoric și alte probleme medicale.

Nutriție

„Mens sana in corpore sano”, spune unul dintre cele mai vechi principii latine, care subliniază faptul că o minte sănătoasă poate exista într-un corp sănătos și invers. Având grijă de corpul nostru, asigurăm bunăstarea mentală, iar îngrijindu-ne mintea, avem parte de un corp sănătos. Rolul nutriției în anxietate și depresie este de o importanță majoră, contribuind la ameliorarea simptomelor sau, dimpotrivă, la amplificarea lor. De exemplu, consumul de carbohidrați și proteine afectează sinteza de serotonină – un neurotransmițător responsabil de starea ta de bine.Mare parte a serotoninei este sintetizată intestinal, iar flora de aici pare a avea efect modulator asupra acesteia. Un deficit de serotonină înseamnă un dezechilibru, iar acesta din urmă poate duce la tulburări precum anxietatea și depresia. Specialiștii în nutriție și psihonutriție din centrul nostru te vor învăța cum să adopți un stil de viață sănătos, pornind de la propriile tale nevoi, personalitate, condiții medicale. Atenția va fi îndreptată către echilibru, nu către diete restrictive, astfel încât corpul și mintea ta să fie în armonie.

Naturopatie

Naturopatia este o categorie de metode non-invazive de tratament, care se bazează pe stimularea tendinței naturale de vindecare a organismului. Unul dintre principiile de bază ale acestei arii largi de intevenții este faptul că tratează organismul ca pe un întreg, luând în considerare caracteristicile fiecăruia și analizând contextul de viață, starea generală a organismului și răspunsul simptomelor la factori externi. De exemplu, ceva care provoacă simptome similare la o persoană sănătoasă poate, în doze moderate, să ajute corpul să se trateze singur. Plante din specia omag sunt adesea folosite în homeopatie pentru tratarea atacurilor de panică. Printre beneficiile acestei metode de tratament este faptul că remediile sunt naturale, nontoxice, nu dau dependență și nu au reacții adverse. Specialistul nostru va oferi, prin tehnici bazate pe date, scheme de tratament personalizate pentru minimizarea simptomelor anxietății și depresiei și pentru o stare generală de bine.

ro_RO

Pentru programări telefonice, apelați:

0772 204 919

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.