Tehnici corporale statice

Masaj

Știai că masajul a fost o modalitate trepeutică de succes în toate culturile încă din primele civilizații? Încă din secolul al V-lea î.Hr., Hipocrate, cunoscut drept părintele medicinei, a pus bazele terapiei naturale de îngrijire a sănătății, având convingerea că funcția medicinei de calitate era de a ajuta capacitatea naturală a corpului de a se repara și regla. Masajul a fost considerat de mulți a fi un ajutor enorm pentru această funcție de auto-vindecare. Pe lângă rolul de relaxare pe care îl cunoaștem, deține importante calități vindecătoare. În primul rând, eliberează endorfine și neurohormoni (hormoni produși de sistemul nervos) folositori.Totodată, atingerea creează sentimentul de conexiune emoțională. Studiile arată că masajul pentru depresie poate ameliora de fapt depresia și anxietatea care afectează biochimia organismului, conform Institutului de Cercetare Touch de la Universitatea din Miami School of Medicine. Ei au descoperit că masajul a crescut dopamina și serotonina, care sunt legate de reducerea depresiei și a anxietății. Echipa de cercetători a demonstrat acest lucru studiind femeile care erau paciente având cancer de sân, și care au primit terapie prin masaj timp de cinci săptămâni, apoi ajungând să se simtă mai puțin deprimate.

Tehnici de susținere corporală

Într-o lume provocatoare și suprastimulantă, echilibrul este extrem de important.

Tehnicile de susținere corporală aplicate de specialiștii noștri sunt practici de vindecare cu o abordare blândă și grijulie. Spre exemplu, unele utilizează o atingere ușoară pentru a evalua și a îmbunătăți funcționarea sistemului craniosacral, compus din membranele meningeale și lichidul cefalorahidian, care înconjoară și protejează creierul și măduva spinării.

Eliminarea restricțiilor din sistemul craniosacral promovează o stare de bine prin stimularea procesului natural al corpului de auto-corectare și auto-vindecare și prin întărirea imunității și rezistenței la îmbolnăvire.

Această tehnică ajută la alinarea durerii și la ameliorarea unei game largi de boli și disfuncții, printre care: migrene și dureri de cap, dureri cronice de gât și spate, oboseală cronică, afecțiuni ale creierului și măduvei spinării, boli autoimune, stres, dificultăți emoționale, depresie și anxietate etc. 

O altă tehnică pe care o aplică specialiștii ReCentre se bazează tot pe puterea de vindecarea a corpului, fiind o terapie complementară recunoscută pentru ameliorarea semnificativă a durerilor. Este adesea folosită pentru a aborda probleme de lungă durată. Cu ajutorul unor mici impulsuri, bine controlate, tehnica stimulează organismul să se vindece. Fiind o tehnică nedureroasă și noninvazivă, poate fi folosită pentru oricine, la orice vârstă. Și-a dovedit deja eficacitatea într-o multitudine de probleme fizice precum scheleto-musculare și articulare, afecțiuni ale organelor interne, stres, migrene, afecțiuni respiratorii sau deficiențe ale sistemului imunitar. Ba mai mult, este eficientă în probleme neurologice și oferă echilibrul necesar pentru diminuarea anxietății. Studiile sunt încă în desfășurare, însă conform unuia realizat de Bowen Academy, această tehnică reduce semnificativ nivelul de anxietate și induce sentimente pozitive prin diminuarea tensiunii, a furiei, a depresiei, oboselii și confuziei. În plus, ritmul cardiac și tensiunea musculară au tendința de a scădea față de valoarea inițială, ca un semn în plus al relaxării.

Acupunctura

Acupunctura este o practică antică de vindecare orientală, care există de aproximativ 3.000 de ani. Un medic autorizat introduce ace foarte subțiri în anumite puncte nervoase din tot corpul. În Medicina Tradițională Chineză, acești nervi sunt numiți „meridiane” și sunt considerați puncte importante de-a lungul căilor de comunicare ale corpului. Există meridiane specifice care pot fi vizate pentru a trata depresia și anxietatea. Aceste căi permit energiei să circule în tot corpul și să aducă echilibru sistemului nervos și sistemului imunitar.Fiecare ac stimulează un nerv senzorial, pe care îl pune în comunicare cu creierul. Creierul declanșează apoi un răspuns din partea sistemului imunitar și eliberarea de endorfine, analgezicele naturale ale organismului, care îți susțin vindecarea. Acupunctura nu este un remediu pentru toate, dar atunci când este folosită ca parte a unei abordări integrative pentru a stimula întreg corpul, poate ajuta la atenuarea simptomelor de depresie și anxietate.Numeroase rapoarte clinice din diverse surse, inclusiv literatura științifică non-occidentală, atestă eficacitatea acupuncturii în depresie și tulburări de anxietate, aceste studii arătând îmbunătățiri în diminuarea simptomelor.

Aromaterapie

Puterea vindecătoare a naturii este cunoscută de mult timp, iar uleiurile esențiale sunt cu siguranță o parte importantă din ea. Aceste uleiuri sunt recunoscute pentru efectele lor calmante asupra depresiei și anxietății, precum și a simptomelor acestora. Dacă sunt combinate într-o abordare integrativă, efectele lor benefice nu vor întârzia să apară. Desigur că nu toate uleiurile esențiale ajută pentru aceste simptome. De exemplu, legat de lavandă, bergamotă și lemn de santal s-a dovedit că îmbunătățesc simptomele depresive, în timp ce yuzu atenuează stresul emoțional negativ. Alte uleiuri esențiale utilizate care conțin substanțe precum limonen, linalol și acetat de linalil au fost studiate pe scară largă și au demonstrat proprietăți anxiolitice și sedative. Specialiștii noștri te vor ghida pentru alegerea celor mai utile produse pentru tine, în funcție de nevoile tale.

ro_RO

Pentru programări telefonice, apelați:

0772 204 919

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.