Luni - Sâmbătă: 9am – 8pm

Carte sub egida ReCentre

Cum sa faci pace cu imperfecțiunea

”În Cum să faci pace cu imperfecțiunea vei găsi instrumentele de care ai nevoie pentru a cultiva autoacceptarea necondiționată și a găsi fericirea într-o lume imperfectă. Cu ajutorul acestui ghid plin de compasiune, îți vei identifica propriul tip de perfecționism și vei descoperi zeci de ponturi și sfaturi destinate combaterii gândirii de tip totul-sau-nimic care te împiedică să trăiești cea mai bună viață posibilă. Dacă perfecționismul tău te face perfect nefericit, iar tu ești pregătit pentru schimbare, această carte te poate ajuta să faci pași importanți către o viață mai liniștită și mai echilibrată”

Dr. Elliot D. Cohen a fost profesor și director al departamentului de științe umaniste de la Indian River State College și profesor adjunct de etică clinică la Florida State University College of Medicine. În prezent, continuă să ocupe funcția de director executiv al Logic-Based Therapy & Consultation Institute. Fost discipol și colaborator apropiat al lui Albert Ellis, este autorul a numeroase cărți și articole, unul din principalii fondatori ai consilierii filosofice în Statele Unite și inventatorul terapiei bazate pe logică.

Din 2020 este profesor asociat (oferind formare în Logic-Based Therapy – LBT) în programul de master Philosophical Counselling and Consultancy al Universității de Vest din Timișoara, iar din 2022 este membru al Clinicii ReCentre din Timișoara (www.recentre.ro), în cadrul căreia a fost înființat Institutul European de Terapie bazată pe Logică. Atât studenții masteranzi, cât și cursanții Institutului beneficiază de formarea în LBT, una din cele mai sistematice și mai eficiente forme de intervenție filosofic-terapeutică. Cele două programe reprezintă vectorii de promovare ai practicii LBT și ai realizării prezentei traduceri, prima într-o serie de tălmăciri dedicate introducerii gândirii și metodelor profund inovative ale lui Elliot Cohen în rândurile publicului din România.

„Plecând de la câteva mari tradiții filosofice, Elliot Cohen susține, argumentat, că emoțiile și acțiunile iraționale ale oamenilor sunt cel mai adesea determinate de raționamente cu concluzii trase din premise false sau nerealiste. Exigența
perfecționismului, care este doar una dintre cele 11 erori cardinale de judecată identificate de Cohen ca surse ale nefericirii oamenilor, e la rândul ei împărțită în 10 subtipuri, a căror detectare și ameliorare cu ajutorul filosofiei sunt magistral prezentate și sistematizate, sub forma unor
inventare concise de lucru, în cartea de față.”

Florin Lobonț

„O carte remarcabilă, plină de sfaturi practice pentru combaterea schemelor de bază care produc cele mai multe dintre tulburările emoționale autoprovocate: cerințele perfecționiste față de sine, față de ceilalți și față de lume. Cum să faci pace cu imperfecțiunea oferă contramăsuri raționale extraordinar de utile, menite a-i ajuta pe oameni să se debaraseze de stima de sine scăzută, de depresie, furie, anxietate și toleranță scăzută la frustrare, precum și tehnici care să-i ajute să facă față mai bine comportamentelor disfuncționale care le însoțesc. Albert Ellis ar considera această carte cât se poate de aproape de perfecțiune în implementarea teoriei și practicii sale.”

Dr. Janet Wolfe, fost director al Institutului Albert Ellis

„Elliot Cohen continuă să demonstreze că este moștenitorul lui Albert Ellis. În această nouă carte accesibilă și instructivă, Cohen le oferă speranță celor care se luptă cu perfecționismul. Extinzându-și abordarea terapeutică bazată pe logică pentru a combate diversele forme de obsesionalitate, gândurile și atitudinile autodistructive, el oferă o metodă practică în șase pași, destinată depășirii tendințelor perfecționiste și acceptării curajului de a fi imperfect. Un ghid clasic de autoajutorare.”

Jon Mills, profesor la Adler Graduate Professional School din Toronto și autor al cărții Inventing God

Cartea poate fi cumparată la preț special de la Clinica ReCentre!

Share it:

Publicatii ale membrilor ReCentre

Cohen, Elliot D. (2024). Cum să te împaci cu imperfecțiunea

Descoperă-ți tipul de perfecționism, încheie ciclul criticismului și adoptă autoacceptarea. Traducere de Florin Lobonț și Ioana Ploeșteanu. București: Editura Trei.

Cohen, Elliot D. (2022). Cognitive Behavior Therapy for Those Who Say They Can’t

A Workbook for Overcoming Your Self-Defeating Thoughts. London: Routledge, 2022.

Lobont, Florin & Mladin, Ionut (2024). Using LBTC in Philosophy for Children with Attachment Issues

În Elliot D. Cohen, Samuel Zinaich, Himani Chaukar, & Florin Lobont (editors). Logic-Based Therapy and Consultation: Theory and Applications. Lexington: Lexington Books.

Lobonț, Florin (2022). Fericirea ca intersubiectivitate. Cultivarea autenticității în comunitățile de investigare filosofică „P4C”

În Cordoneanu, I., Cocei, L. (editori), Despre fericire. Timișoara: Editura Universității de Vest.

Lobonț, Florin (2023). Conceptual Idealism and Emotional Reasoning

International Journal of Philosophical Practice, Volume 9, Issue 1, Spring 2023, 158-173.

Tiurean, Anca-Cornelia (2023). Forming Communities of Learning and Inquiry

International Journal of Philosophical Practice, Volume 9, Issue 1, Spring 2023, 34-52.

Tiurean, Anca-Cornelia (2023). Dare to Care: The Art of Confrontation in Philosophical Counseling

International Journal of Philosophical Practice, Volume 8, Issue 1, Spring 2022, 105-121.

Tiurean, Anca-Cornelia (2023). The Metaphorical Load of Philosophical Consultations in Psychotherapy

IRCEP, Vol. 2 No. 4 (2022), Issue 4, 24-42

Vlaicu, Adriana (2022). The Philosophical Counselor and Unconditional Positive Regard

International Journal of Philosophical Practice, Volume 8, Issue 1, Spring 2022, 65-78.

Ești gata să îți îmbunătățești sănătatea mentală și fizică?

La ReCentre, echipa noastră de experți te așteaptă cu programe personalizate și terapii inovatoare, gândite să te ajute să regăsești echilibrul între minte și corp. Fă primul pas către o viață mai fericită și mai echilibrată – programează-ți vizita acum!

Ce spun pacienții noștri

Mărturiile clienților reflectă transformările pozitive trăite prin serviciile noastre. Experiențele lor subliniază calitatea și eficacitatea abordării noastre.

Știri și cercetare

Rămâi conectat cu cele mai recente descoperiri în domeniul sănătății mentale și fizice, sfaturi practice și povești inspiraționale pe blogul nostru. Scris de specialiștii noștri, blogul ReCentre este resursa ta pentru sfaturi de încredere și informații care îți pot îmbunătăți stilul de viață și starea de bine.