European Logic-Based Therapy and Consulting Institute (Institutul European de Terapie și Consultanță Bazate pe Logică) (ELBT&CI) a fost fondat în 2022 ca partener și sub franciza Logic-Bsed Therapy and Consulting Institute (Institutul de Terapie și Consultanță Bazate pe Logică) (LBT&CI) (https://www.philosophicalpractice.net/), afiliat la National Philosophical Counseling Association US (https://npcassoc.org/). Prin înființarea sa, ELBT&CI a devenit parte a unei puternice rețele globale de formare și consultanță, care include, pe lângă LBT&CI, India Centre for Logic-Based Therapy & Consultation (https://ruiacollege.edu/Department/Deptindex.aspx? page=a&ItemID=cacse&nDeptID=caakg) și Taiwan Logic-Based Therapy Institute (https://sites.google.com/site/lbttaiwancenter?pli=1).

Logic-Based Therapy & Consultation Institute este afiliat la National Philosophical Counseling Association (fostă American Society for Philosophy, Counseling, and Psychotherapy). Misiunea sa este de a promova teoria și practica terapiei și consultanței bazate pe logică. În consecință, organizează și sponsorizează cursuri de formare și oferă certificate în Terapia Bazată pe Logică (LBT) și Consultația Bazată pe Logică (LBC).

 

Scurt istoric al Logic-Bsed Therapy and Consulting Institute

LBT&CI, o filială a Trace-Wilco Publishers, Inc., a fost înființat în 1985 de Elliot D. Cohen cu misiunea de a integra în continuare logica și filosofia în terapia comportamentală rațional-emotivă (Rational-Emotive Behavior Therapy – REBT).
În 1992, Institutul s-a alăturat Asociației Naționale de Consiliere Filosofică (National Philosophical Counseling Association – NPCA), afiliată la Asociația Americană de Filosofie (American Philosophical Association – APA), iar rezultatele sale clinice au fost de atunci prezentate la reuniunile anuale din Est ale NPCA.
În 2005, în cadrul reuniunii NPCA, LBT&CI a anunțat planurile de a începe un program de certificare în terapia bazată pe logică (Logic-Based Therapy – LBT), produsul a peste două decenii de cercetare și dezvoltare.
În anul 2022 a fost înființat European Logic-Based Therapy and Consultation Institute, ca parte a ReCentre -Terapii pentru anxietate și depresie, Timișoara, România..

 

Despre European Logic-Based Therapy and Consultation Institute

Prin intermediul acestui parteneriat, ReCentre a primit următoarelor drepturi și atribuții:
1. Predarea de cursuri în teoria și practica Logic-Based Therapy & Consultation (LBT&C).
2. Desfășurarea de activități de informare, inclusiv pentru instituții și companii, pentru a preda personalului abilitățile LBT&C menite gestionării mai eficiente a emoțiilor negative care ar putea afecta satisfacția și performanța angajaților.
3 . Formarea și certificarea altor persoane pentru a preda și a practica LBT&C. Institutul European desfășoară activități de formare în LBT&C care să conducă la certificarea în LBT&C și oferă periodic ateliere de lucru în LBT&C.
4. Oferirea de prelegeri și ateliere de lucru privind LBT&C. Institutul European oferă periodic ateliere de lucru în LBT&C, inclusiv ateliere de certificare primară sau avansată în cooperare cu Institutul american.
5. Promovarea revistei National Philosophical Counseling Association (NPCA), Journal of Philosophical Practice în Europa pentru a atrage un număr mai mare de cititori și pentru a mări numărul de cititori și contribuții cu texte din rândul partea filosofilor și psihologilor europeni.
6. Asistarea în eforturile de recrutare a filosofilor practicienilor pentru activitățile internaționale ale NPCA, precum conferințele internaționale anuale ale acesteia.

 

LBC sau LBT – care sunt diferențele?

Terapia bazată pe logică (LBT) este descendentă a Terapiei comportamentale rațional-emotive (REBT), dezvoltată de psihologul Albert Ellis în anii 1950. Terapeuții bazați pe logică certificați de National Philosophical Counseling Association (NPCA) sunt, de asemenea, practicieni autorizați în domeniul sănătății mentale, care, prin urmare, pot diagnostica și trata tulburări mentale.

Calificări minime în vederea obținerii Certificatului eliberat în urma pacurgerii Programului de formare în LBT:

  • Masterat sau doctorat de la o instituție recunoscută într-un domeniu al sănătății mintale, cum ar fi consilierea în domeniul sănătății mintale, servicii sociale, psihologie, asistență socială sau asistență medicală psihiatrică; și o licență de stat valabilă de practician în domeniul sănătății mentale.

Consultația bazată pe logică (LBC) se referă la utilizarea cadrului bazat pe logică de către consultanții certificați NPCA pentru a ajuta clienții să abordeze probleme specifice, identificabile, care apar în contexte obișnuite de viață sau de muncă. Aceștia nu tratează, nu diagnostichează și nu oferă remedii sau medicamente pentru tulburările mentale.

Calificări minime pentru programul de formare prin certificat în LBC:

  • Masterat sau doctorat în filosofie obținut în cadrul unei instituții recunoscute; sau
  • Masterat sau doctorat obținut în cadrul unei instituții recunoscute într-un domeniu al sănătății mentale, cum ar fi consilierea în domeniul sănătății mentale, servicii sociale, psihologie, asistență socială sau asistență medicală psihiatrică.

 

ro_RO

Pentru programări telefonice, apelați:

0772 204 919

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.