Acasă / Psihologie
Clinică Psihologie Timișoara
Descoperă echilibrul alături de unul dintre psihoterapeuții de renume de la ReCentre Timișoara.
Ce găsești la cabinetele de psihologie de la Recentre
Psihologi profesioniști
Aceștia sunt specialiști cu o pregătire academică și experiență în psihologie, care au obținut licență pentru a oferi servicii de psihoterapie și consiliere psihologică.
Confidențialitate și etică
Psihologii noștri respectă cu strictețe codul deontologic și toate informațiile discutate în cadrul ședințelor sunt confidențiale. Pacienții noștri se pot simți în siguranță și pot discuta deschis problemele cu care se confruntă, știind că informațiile lor rămân confidențiale.
Spații specializate
Spații specializate în care pacienții pot primi îngrijire profesională și personalizată pentru problemele de sănătate mintală, indiferent de vârstă, sex sau identitate de gen.
Servicii psihologie clinică
În cabinetele de psihologie din Clinica ReCentre oferim:
Terapie individuală
Psihoterapia individuală Timișoara se desfășoară într-un spațiu securizant, într-unul dintre cabinetele noastre și presupune întâlnirea personală dintre tine și psihoterapeut, unde veți explora împreună, în siguranță, trăirile, stările și gândurile tale.
Psihoterapie de grup
În cadrul psihoterapiei de grup, vei avea parte de întâlniri, susținute tot de un psihoterapeut, cu oameni care îți împărtășesc unele experiențe, idei, trăiri și preocupări. Participanții explorează împreună experiențe, oferă un cadru de suport, observație și feedback, sprijinindu-se reciproc în drumul prin anxietate și depresie.
Aceasta este o formă de psihoterapie care se concentrează pe nevoile individuale ale clientului. Specialiștii noștri te ajută:
- Să analizezi și să înțelegi dificultățile cu care te confrunți.
- Să recunoști tiparele de gândire și comportament care pot contribui la menținerea acestor situații problematice.
- Să creezi soluții și strategii noi și sănătoase pentru a face față acestor provocări.
- Să integrezi experiența de lucru în terapie a celorlalți participanți, la care vei rezona în cadrul sedințelor de terapie în grup. Vei beneficia astfel de munca în terapie a celorlalți membri ai grupului
În urma ședințelor de psihoterapie individuală vei obține:
- Optimizarea modului de gestionare a emoțiilor și dezvoltarea abilităților de reglare emoțională. O modalitate sănătoasă de a ne raporta la relațiile importante din viața noastră se bazează pe un nivel crescut de conștientizare și grijă pentru propria persoană. Lucrul în psihoterapie la nivelul relației cu sinele, învățarea unor modalități eficiente de autoreglare și practicarea constantă a unui nivel optim de autoîngrijire și susținere sunt pași esențiali în abordarea oricărei provocări aduse de client în cadrul ședințelor de terapie. Acest proces poate include tehnici de relaxare, mindfulness și alte strategii sănătoase de gestionare a stresului.
- Îmbunătățirea relațiilor interpersonale. Psihoterapia individuală oferă un cadru optim pentru dezvoltarea abilităților sociale și de comunicare sănătoase, precum și pentru înțelegerea modului în care vechile tipare de relaționare, învățate și adaptative în trecut, pot afecta relațiile importante din prezent. Terapeutul poate sprijini persoana în îmbunătățirea relațiilor prin dezvoltarea unor modalități noi de comunicare eficientă, interconectare și creștere a empatiei.
- Optimizarea stimei de sine. Psihoterapia individuală este contextul relațional în care persoana își poate forma o percepție mai acurată despre sine, adesea mai bună decât cea experimentată în trecut, contribuind astfel la creșterea stimei de sine. Lucrul asupra relațiilor timpurii, unde s-au pus bazele imaginii noastre despre sine, despre ceilalți semnificativi și despre lumea din jur, este un aspect esențial prin care psihoterapeutul poate ajuta clientul să-și înțeleagă mai bine punctele forte, dar și pe cele de dezvoltat, construind astfel o mai mare încredere în abilitățile proprii.
- Depășirea experiențelor traumatice sau provocărilor emoționale. În cadrul ședințelor de psihoterapie, clientul este susținut în procesarea evenimentelor trecute cu mare încărcătură emoțională, uneori traumatice și blocante, pentru a gestiona diverse condiții de sănătate emoțională, cum ar fi anxietatea, depresia sau stresul post-traumatic. Psihoterapeutul poate utiliza tehnici și strategii specifice pentru a ajuta persoana să abordeze, într-un context de siguranță, aceste provocări, depășindu-le astfel cu succes și ajungând la un nou nivel de dezvoltare personală.
- Construirea unei perspective pozitive despre viitor. Psihoterapia individuală poate susține persoana în accesarea și deblocarea unor resurse proprii neutilizate, pentru a dezvolta în consecință o perspectivă pozitivă asupra viitorului. Însoțit de terapeut, clientul va genera încet un plan de acțiune concret, esențial pentru atingerea obiectivelor personale și profesionale, stabilite individual sau împreună. Psihoterapeutul poate sprijini persoana să-și identifice valorile și să-și formuleze clar scopurile proprii, dezvoltând totodată abilitățile de luare a deciziilor.
Terapie de cuplu
Această formă specifică de psihoterapie se concentrează pe relația dintre cei doi parteneri, abordând provocările și conflictele din cadrul unei relații de cuplu. Lucrând împreună, specialiștii noștri te vor ajuta:
- Să dezvolți, împreună cu partenerul de cuplu, abilitățile de comunicare utile în exprimarea și înțelegerea nevoilor și așteptărilor proprii și ale celuilalt.
- Să explorați provocările, blocajele și conflictele din relația voastră, în paralel cu identificarea resurselor pe care deja le dețineți, pentru a recunoaște modelele de comportament problematice și a le rezolva.
În urma ședințelor de terapie de cuplu veți obține:
- O relație mai armonioasă și sănătoasă.
- Capacitatea de a vă exprima emoțiile și nevoile într-un mod sănătos și constructiv.
- Abilități de comunicare eficientă în cuplu.
Consiliere psihologică
Aceasta implică abordarea problemelor de sănătate mentală într-un mod mai general și poate fi utilizată în cazurile în care pacienții nu doresc să participe la terapie pe termen lung. Te ajutăm:
- Să-ți dezvolți abilități și strategii de gestionare a stresului.
- Să-ți îmbunătățești comunicărea cu alte persoane și să dezvolți relații sănătoase.
- Să-ți crești încrederia în sine.
- Să-ți îmbunătățești abilitățile de luare a deciziilor.
Psihologie clinică
Evaluarea clinică psihologică este un proces esențial în diagnosticarea și tratamentul condițiilor de sănătate mentală și emoțională.
Acest proces implică o varietate de metode, cum ar fi interviurile, probele psihologice sau observarea comportamentului, pentru a evalua fiecare persoană.
Scopul evaluării clinice psihologice este de a ajuta la identificarea provocărilor specifice pe care le experimentează subiectul în cauză, nivelul de funcționare pe diferitele paliere psihologice ale acestuia, toate acestea pentru a putea elabora și recomanda un plan de intervenție adecvat. Evaluarea clinică psihologică poate fi utilizată în diferite contexte, cum ar fi în cadrul tratamentului pacienților cu diverse condiții precum: anxietatea, depresia, tulburările de personalitate sau tulburările alimentare.
Procesul de evaluare poate fi unul complex, care se extinde pe durata mai multor ședințe, dar este esențial pentru a asigura un diagnostic precis și un plan de tratament adecvat pentru fiecare dintre cei care ne trec pragul.
Prețuri
Sedinta initiala individuala evaluare pentru pachet ReCentre
60 - 90 min.
300 Lei
Psihoterapie individuală (nivel SENIOR)
50 min.
270 Lei
Psihoterapie individuală
50 min.
250 Lei
Psihoterapie cuplu
90 min.
390 Lei
Grup suport psihologic
120 min.
150 Lei / pers.
Evaluare clinică psihologică
120 min.
230 Lei
Grup suport psihologic
120 min.
150 Lei
De ce să alegi ReCentre
La ReCentre, combinăm expertiza multidisciplinară cu terapii inovatoare, oferindu-ți programe personalizate pentru o sănătate mentală și fizică optimă. Aici, găsești suportul de care ai nevoie pentru a te simți din nou tu însuți.
Experiență și competență
Psihologii noștri au o experiență vastă în domeniul psihologiei și au obținut competențe de înalt nivel în psihoterapie și consiliere. Sunt absolvenți ai facultăților de psihologie, cu specializări în diverse domenii și au urmat numeroase cursuri și formări în psihoterapie, dezvoltare personală, psihologia cuplului și familiei, psihoterapia cognitiv-comportamentală, terapia de acceptare și angajament, etc. De asemenea medicii si farmaciștii colaboratori au cea mai riguroasă formare.
Abordare individuală
Psihologii si medicii noștri abordează fiecare caz în mod unic, bazat pe nevoile și particularitățile persoanei. Fiecare client primește o atenție deosebită și este tratat cu respect și înțelegere.
Confidențialitate și etică
Psihologii si medicii noștri respectă cu strictețe codul deontologic și toate informațiile discutate în cadrul ședințelor sunt confidențiale. Clientii noștri se pot simți în siguranță și pot discuta deschis provocarile cu care se confruntă, știind că informațiile lor rămân confidențiale.
Abordare bazată pe dovezi
Psihologii si medicii noștri folosesc metode terapeutice dovedite științific pentru a aborda situațiile clienților. Acestea sunt intervenții care au fost studiate și testate în mod științific, iar eficacitatea lor a fost demonstrată.
Atmosferă prietenoasă și relaxantă
Clinica noastră are o atmosferă prietenoasă și relaxantă, creând un mediu sigur și confortabil pentru clienții noștri. Fiecare persoană este tratată cu respect și înțelegere și este încurajată să discute deschis situatiile cu care se confruntă.
Ești gata să îți îmbunătățești sănătatea mentală și fizică?
La ReCentre, echipa noastră de experți te așteaptă cu programe personalizate și terapii inovatoare, gândite să te ajute să regăsești echilibrul între minte și corp. Fă primul pas către o viață mai fericită și mai echilibrată – programează-ți vizita acum!
Echipa
Echipa noastră aduce împreună o experiență bogată și metode de tratament inovatoare, concentrându-se pe atingerea obiectivelor tale de sănătate și bunăstare.
Andreea Ionescu
Managing partner, psihoterapeut
Mihaela Adamescu
Terapeut
Arminda Arșoi
Psihoterapeut
Laura Bianca Giura
Psihoterapeut, psiholog clinician
Karina Heiligers
Psihoterapeut, psiholog clinician
Maria Iliescu
Psihoterapeut, psiholog clinician
Andrei Leahu
Psiholog clinician, antrenor de mișcare și arte marțiale
Ioana-Mihaela Leahu
Psihoterapeut
Ionuț Mladin
Psihoterapeut
Simona Elena Popa
Psihoterapeut
Alexandra Stancu
Psihoterapeut
Laura Elena Trușculescu
Psihoterapeut
Diana Pamfil
Psihoterapeut
Anca Tiurean
Psiholog
Bianca Țicu
Psihoterapeut
Delia Nan
Psihanalist
Bianca Țicu
Psihoterapeut
Întrebări frecvente
Aici, găsești suportul de care ai nevoie pentru a te simți din nou tu însuți.
Cum te programezi?
Poți să te programezi folosind pagina de contact sau formularul din josul paginii.
Unde ne găsești?
Vezi detalii pe pagina de contact.
Cum se desfașoara o ședință de terapie?
Ce inseamnă depresia?
Ce inseamnă anxietatea?
Evenimente
La ReCentre, credem în puterea comunității și a învățării continue. Suntem mai mult decât o clinică; suntem un centru de sănătate mentală care aduce împreună specialiști de top din Timișoara, România și din întreaga lume, pentru a oferi servicii integrate și inovatoare. De aceea, organizăm regulat evenimente, workshop-uri și seminarii dedicate atât profesioniștilor din domeniul sănătății mentale, cât și publicului larg.
Dacă esti una dintre mamele despărțite de propriul copil mult prea devreme, dacă nu ți-ai
Meditația poate fi într-adevăr o modalitate profundă de a explora interiorul nostru și de a
Prin atelierul de Aiki Undo ca terapie (pentru anxietate, depresie, furie, stress, burnout sau alte
Ce este terapia cu sunet IASH? Sonoterapia este o metodă de relaxare profundă, care ajută
Ce spun pacienții noștri
Mărturiile clienților reflectă transformările pozitive trăite prin serviciile noastre. Experiențele lor subliniază calitatea și eficacitatea abordării noastre.
Știri și cercetare
Rămâi conectat cu cele mai recente descoperiri în domeniul sănătății mentale și fizice, sfaturi practice și povești inspiraționale pe blogul nostru. Scris de specialiștii noștri, blogul ReCentre este resursa ta pentru sfaturi de încredere și informații care îți pot îmbunătăți stilul de viață și starea de bine.
Cum sa faci pace cu imperfecțiunea ”În Cum să faci pace cu imperfecțiunea vei găsi
Înțelegere pentru provocările prin care treci Depresia, anxietatea, tulburările afective, burnout-ul tot mai des întâlnit
Experiențele timpurii de creștere, dar și unele provocări de viață ulterioare, toate îți pot modela
Anxietatea în sine este un răspuns natural al corpului, un mecanism prin care omul a
Depresia, în forma sa clinică sau subclinică, este mai mult decât o simplă tristețe. Psihoterapeuții