Luni - Sâmbătă: 9am – 8pm

Reflexoterapie și Osteopatie

Reflexoterapia și Osteopatia - fiecare atingere devine o notă într-o simfonie a armoniei interioare.

Reflexoterapia

Reflexoterapia este o formă de terapie complementară care se concentrează pe aplicarea presiunii asupra anumitor puncte reflexe de pe picioare, mâini și, uneori, urechi. Se crede că aceste puncte reflexe sunt conectate la diferite părți ale corpului și că stimularea lor poate avea beneficii în întregul organism.

Iată câteva detalii despre reflexoterapie

Origini

Reflexoterapia are origini vechi, fiind practicată în culturile chineze, egiptene și indiene încă din antichitate. Aceste culturi antice considerau că presiunea aplicată asupra anumitor puncte ale corpului poate promova vindecarea și echilibrul.

Teoria zonei reflece

Reflexoterapia este adesea asociată cu teoria zonei reflece, care susține că anumite zone ale corpului sunt reflectate pe alte părți ale corpului. De exemplu, se crede că punctele de pe talpa piciorului corespund organelor și sistemelor specifice ale corpului.

Practică

În timpul unei sesiuni de reflexoterapie, terapeutul aplică presiune manuală pe punctele reflexe specifice folosind de obicei degetele, deși uneori pot fi utilizate și instrumente speciale. Presiunea aplicată poate varia în intensitate și durată, în funcție de nevoile individuale ale pacientului.

Beneficii potențiale

Susținătorii reflexoterapiei susțin că aceasta poate oferi numeroase beneficii, printre care:

Contraindicații

Deși reflexoterapia este considerată o formă de terapie sigură pentru majoritatea oamenilor, pot exista contraindicații pentru anumite condiții medicale sau stări de sănătate. Este întotdeauna recomandabil să discutați cu un medic înainte de a încerca reflexoterapia, în special dacă aveți probleme de sănătate preexistente sau sunteți gravidă.

Osteopatia

Osteopatia este o formă de medicină alternativă și complementară care se concentrează pe tratamentul și prevenirea tulburărilor musculo-scheletice și ale sistemului musculo-scheletic, precum și pe influențarea stării generale de sănătate a pacientului. Iată câteva detalii despre osteopatie:

Principii fundamentale

Osteopatia se bazează pe ideea că corpul are capacitatea de a se vindeca singur și că structura corpului (cum ar fi oasele, mușchii, ligamentele și articulațiile) este strâns legată de funcționarea sa globală. Osteopatii cred că modificările în structura corpului pot afecta funcționarea acestuia și că tratamentul manual poate ajuta la restabilirea echilibrului și a sănătății.

Tratament manual

Osteopatii utilizează tehnici manuale precum manipularea și mobilizarea articulațiilor, întinderea musculară și alte tehnici de terapie manuală pentru a corecta disfuncțiile structurale și pentru a îmbunătăți funcția corpului.

Abordare holistică

Osteopatia adoptă o abordare holistică față de sănătate, luând în considerare aspectele fizice, emoționale și sociale ale pacientului. Osteopatii pot recomanda, de asemenea, modificări ale stilului de viață, exerciții și alte strategii pentru a îmbunătăți sănătatea generală a pacientului.

Aplicații clinice

Osteopatia poate fi utilizată pentru tratamentul unei game variate de afecțiuni, inclusiv dureri de spate, dureri de cap, tulburări ale sistemului nervos periferic, probleme articulare, leziuni sportive și multe altele. Este important de menționat că osteopatia poate fi folosită atât în scopuri terapeutice, cât și preventive.

Prețuri

Osteopatie

60 min

270 Lei

Refloxeterapie

60 min

250 Lei

De ce să alegi ReCentre

La ReCentre, combinăm expertiza multidisciplinară cu terapii inovatoare, oferindu-ți programe personalizate pentru o sănătate mentală și fizică optimă. Aici, găsești suportul de care ai nevoie pentru a te simți din nou tu însuți.

Experiență și competență

Psihologii noștri au o experiență vastă în domeniul psihologiei și au obținut competențe de înalt nivel în psihoterapie și consiliere. Sunt absolvenți ai facultăților de psihologie, cu specializări în diverse domenii și au urmat numeroase cursuri și formări în psihoterapie, dezvoltare personală, psihologia cuplului și familiei, psihoterapia cognitiv-comportamentală, terapia de acceptare și angajament, etc. De asemenea medicii si farmaciștii colaboratori au cea mai riguroasă formare.

Abordare individuală

Psihologii si medicii noștri abordează fiecare caz în mod unic, bazat pe nevoile și particularitățile persoanei. Fiecare client primește o atenție deosebită și este tratat cu respect și înțelegere.

Confidențialitate și etică

Psihologii si medicii noștri respectă cu strictețe codul deontologic și toate informațiile discutate în cadrul ședințelor sunt confidențiale. Clientii noștri se pot simți în siguranță și pot discuta deschis provocarile cu care se confruntă, știind că informațiile lor rămân confidențiale.

Abordare bazată pe dovezi

Psihologii si medicii noștri folosesc metode terapeutice dovedite științific pentru a aborda situațiile clienților. Acestea sunt intervenții care au fost studiate și testate în mod științific, iar eficacitatea lor a fost demonstrată.

Atmosferă prietenoasă și relaxantă

Clinica noastră are o atmosferă prietenoasă și relaxantă, creând un mediu sigur și confortabil pentru clienții noștri. Fiecare persoană este tratată cu respect și înțelegere și este încurajată să discute deschis situatiile cu care se confruntă.

Ești gata să îți îmbunătățești sănătatea mentală și fizică?

La ReCentre, echipa noastră de experți te așteaptă cu programe personalizate și terapii inovatoare, gândite să te ajute să regăsești echilibrul între minte și corp. Fă primul pas către o viață mai fericită și mai echilibrată – programează-ți vizita acum!

Echipa

Echipa noastră aduce împreună o experiență bogată și metode de tratament inovatoare, concentrându-se pe atingerea obiectivelor tale de sănătate și bunăstare.

Sorin Galan

Terapeut Osteopatie - Școala Osteopatie 'Osteosan' București

Aurora Flueran

Terapeut Reflexoterapie - Asociația Națională de Terapii Complementare din România

Evenimente

La ReCentre, credem în puterea comunității și a
învățării continue. Suntem mai mult decât o clinică;
suntem un centru de sănătate mentală care aduce
împreună specialiști de top din Timișoara, România și
din întreaga lume, pentru a oferi servicii integrate și
inovatoare. De aceea, organizăm regulat evenimente,
workshop-uri și seminarii dedicate atât profesioniștilor
din domeniul sănătății mentale, cât și publicului larg.

Ce spun pacienții noștri

Mărturiile clienților reflectă transformările pozitive trăite prin serviciile noastre. Experiențele lor subliniază calitatea și eficacitatea abordării noastre.

Știri și cercetare

Rămâi conectat cu cele mai recente descoperiri în domeniul sănătății mentale și fizice, sfaturi practice și povești inspiraționale pe blogul nostru. Scris de specialiștii noștri, blogul ReCentre este resursa ta pentru sfaturi de încredere și informații care îți pot îmbunătăți stilul de viață și starea de bine.